Van Curacao naar Barbados
31 December 2017 | Barbados, Barbados
We hebben besloten om dat dit keer niet te doen en aan boord te blijven. We lopen wel even naar de cruise terminal en realiseren ons hoe druk het is in onze haven. Er liggen vijf cruiseschepen binnen waaronder twee hele grote. Een bezoek aan de bezienswaardigheden van het eiland moet een beproeving zijn, zo'n 8.000 cruise toeristen, die het eiland onveilig maken naast de gebruikelijke toeristen die de Noord-Amerikaanse winter trachten te ontlopen. We denken dat we er verstandig aan gedaan hebben om aan boord te blijven.
's-Avonds varen we weg terwijl de andere schepen nog binnen liggen en dat levert mooie plaatjes op .
Het is oudjaars avond en dat wordt aan boord uitgebreid gevierd met muziek , dans en Champagne. Voor het eerst tijdens deze Cruise is het druk (na elf uur) in de bar van het schip en heeft iedereen veel plezier. Het weer werkte niet helemaal mee en de zee was behoorlijk onstuimig. De beweging van het schip leidde tot ongebruikelijke danspasjes op de vloer maar ook een onbedoelde champagne douche van Ad. Eén van de obers raakte , met een vol blad glazen gevuld met champagne, zijn evenwicht kwijt en dumpte het geheel over Ad heen. Van boven tot onder droop de champagne, maar dat mocht de pret niet drukken, we zijn met veel plezier aan 2018 begonnen.